Damage control bij ERP implementaties

 • 29 november 2021

  Damage Control – Kwaliteit van ERP Implementaties

  De statistieken van de kwaliteit van ERP Implementaties zijn ‘bij iedereen’ wel bekend. Meer dan 60% van de implementaties gaan over het budget en meer dan 70% halen de initiële datum van de livegang niet. Zo blijken meer dan 90% van de organisaties pas de processen te optimaliseren na (?) de implementatie van de ERP software.

  Eerder dit jaar hebben we, in een blog van Pieter van de Meerakker, het belang van de Project Initiatie benadrukt. Hoe kun je de interne organisatie en het project gedegen voorbereiden zodat je in control blijft tijdens de implementatie. Voor dit blog, zie; ERP Project Initiatie – Het belang van een goede start van een ERP implementatie – ERP-Company

  Toch blijkt vaak dat in de praktijk de klantorganisatie en de softwarepartner het project toch niet op de rails kunnen houden… Wat ligt hier nu onderliggend aan ten grondslag??

  Vanuit ERP Company B.V. ondersteunen we directies, stuurgroepen waarbij de ERP Implementatietrajecten aan het ‘ontsporen’ zijn. De onderliggende oorzaken zijn complex en door de verschillende belangen vaak lastig bloot te leggen. Binnen ERP Company hanteren we in ‘onze trajecten’ onder andere het projectbeheersingsmodel. Het succes van de implementatie wordt namelijk uiteindelijk bepaald door de driehoek: Leadership – Project Management – Change Management.

  Vanuit het model gaan we op zoek naar wat bij de betreffende implementatie onderbelicht is gebleven en wat de onderliggende oorzaak is van de problemen. Gezamenlijk gaan we op zoek naar de benodigde correctieve acties en indien nodig aanvullende expertise op dit vlak.

  Hierbij maken we gebruik van de inzet van onze IT Professionals van ERP Society. Onze IT Professionals acteren op dit gebied op C-Level en hebben zelf bijvoorbeeld als CEO bij verschillende (IT-)organisaties in de praktijk meegedraaid. Als Sr. Managing Consultant kunnen zij worden ingezet om projecten die vastgelopen zijn samen met de klantorganisatie & (!) IT partner vlot te trekken.

  Ben je geïnteresseerd in onze expertise op dit vlak? Neem gerust even vrijblijvend contact op!

  Comments(0)

  Leave a comment

  Required fields are marked *