Belang van visie & succes bij een ERP implementatie

 • 28 maart 2022

  4/10 De 10 valkuilen van een ERP implementatie

  Hoe zorgvuldig een project ook wordt gepland, er kan en zal vaak iets misgaan. Er zijn namelijk altijd een aantal typische valkuilen welke we makkelijk kunnen en moeten vermijden. De valkuilen die we vaak zien zijn:

  • Gebrek aan urgentie of acceptatie van de noodzaak om te veranderen
  • Onduidelijke of onrealistische verwachtingen
  • Veel activiteit maar weinig meetbare vooruitgang
  • Het project verliest momentum en belang en aandacht van de directie
  • Besluitvorming welke gestuurd wordt door beeldvorming en emotie
  • Te veel en te uitgebreide feedbackloops

  De bijdrage van een visie en stappenplan

  Het draait allemaal om het creëren van een overtuigende visie die de steun van de organisatie heeft en de motivatie van het team krijgt. Bedenk/beleef/doorleef/bespreek en teken hoe het succes er in de toekomst uitziet. Definieer samen per fase meetbare succescriteria en een tijdschema voor vooruitgang. Evalueer met het team regelmatig om ervoor te zorgen dat ze zijn afgestemd op de cruciale initiatieven voor uw bedrijf. Deze stappen zijn nodig om ervoor te zorgen dat het team in staat is om de noodzakelijke veranderingen door te voeren.

  Een gebrek aan gevoel en besef van vooruitgang bij het uitvoeren van de veranderingen leidt tot snel verlies van momentum en is niet duurzaam. Het is van cruciaal belang de vaart erin te houden en het resultaat te behalen. Het hebben van meetbare definities van succes moeten worden opgenomen in retrospectieven en statusbeoordelingen.

  Met onze kennis en ervaring welke is vastgelegd in best practices ondersteunen we projecten, partners, organisatie in het meetbaar bereiken voor voortgang en de eindresultaten welke invulling geeft aan de onderliggende visie van de betreffende organisatie.

  Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Lees dan hier meer over onze aanpak:

  Comments(0)

  Leave a comment

  Required fields are marked *