Het belang en eenvoud van Process Intelligence

 • 1 augustus 2022

  “We zijn al jaren aan het automatiseren, maar we kunnen nog eens niet een fatsoenlijk rapport uitdraaien…”

  Dit soort uitspraken komen we regelmatig tegen. Business Intelligence blijft een specialisme. Maar met de komst van PowerBI van Microsoft is de kloof tussen eindgebruiker & ‘techniek’ gelukkig aanzienlijk kleiner geworden.

  Aan de technische kant blijft detailkennis van de onderliggende database een vereiste. Daarentegen is het opzetten van dashboards & rapportages met minimale technische kennis steeds eenvoudiger geworden.

  Het merendeel van de informatiebehoefte binnen organisaties bestaat uit procesinformatie. De medewerkers moeten per dag tientallen beslissingen nemen gebaseerd op veelal onvolledige of inconsistente gegevens. Dit ondermijnt de effectiviteit van de organisatie.

  Een methode om gestructureerd tot passende rapportages te komen is ‘Process Intelligence’. ERP Company heeft een methodiek ontwikkeld om deze informatiebehoefte gestructureerd uit uw organisatie en processen op te halen. Vanuit het procesmodel kan namelijk de informatiebehoefte eenvoudig in kaart worden gebracht. Vervolgens worden de eerste behoeften doorgesproken met de eindgebruikers en uitgezet in een stroomdiagram. Daarna worden deze wensen uitgewerkt in een functioneel ontwerp waarbij ook dit op technische haalbaarheid wordt getoetst. Op deze manier kan de top 80% aan rapportages snel en op maat worden gerealiseerd.

  ERP Company heeft een Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement & Power Platform practice opgericht om onder andere de kennis rondom Business & Process Intelligence te bundelen. Zie hierover ook onze blog.

  Wilt u ook een stap maken in effectieve procesinformatie voor uw afdelingen? Neem gerust contact op voor een informeel gesprek.

  Wilt u eens per maand op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen binnen ERP Company? Schrijf u dan gerust in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!  

  Maandelijks alle nieuwtjes ontvangen?

  Comments(0)

  Leave a comment

  Required fields are marked *