BLOG: De basis van digitale transformatie

 • 8 maart 2023

  Wat is digitale transformatie

  De term digitale transformatie heeft u vast wel eens voorbij zien komen. Maar wat het precies inhoudt en hoe u ermee aan de slag gaat? Daar vertellen we graag meer over.

  De term digitale transformatie wordt gebruikt om te beschrijven hoe bedrijven hun processen, activiteiten en diensten veranderen om te profiteren van de mogelijkheden die digitale technologieën bieden. In de context van een ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) betekent digitale transformatie het moderniseren en automatiseren van de bedrijfsprocessen en workflows met behulp van digitale technologieën.

  De basis voor de toekomst

  Om digitale transformatie in ERP te realiseren, is het belangrijk om eerst te begrijpen welke behoefte er precies zijn en welke processen en workflows binnen de organisatie geautomatiseerd kunnen worden. Nadat de ERP selectiecriteria geïdentificeerd zijn gaat u op zoek naar een passende leverancier dat, niet alleen nu maar vooral de komende jaren, aan de ontwikkeling van uw strategisch business model kan voldoen. Vervolgens gaat u aan de slag met de implementatie van het meest geschikte ERP-systeem implementeren voor uw organisatie en bedrijfsprocessen. Dit omvat het opzetten van een centrale database, het integreren van diverse bedrijfsfuncties en het creëren van workflows en rapportageprocessen.

  Als u eenmaal een ERP-systeem heeft geïmplementeerd, is het belangrijk om het systeem voortdurend te monitoren en te optimaliseren om te zorgen dat het blijft voldoen aan de veranderende behoeften van uw organisatie. Dit kan onder andere worden gedaan door de prestaties van het systeem te monitoren, door feedback te verzamelen van gebruikers en door het systeem aan te passen en te upgraden wanneer dat nodig is.

  Door digitale transformatie te realiseren in ERP, kunt u profiteren van tal van voordelen, waaronder een hogere efficiëntie, meer inzicht in bedrijfsprocessen, betere besluitvorming en een betere klantervaring.

  Bent u klaar voor de volgende stap met uw organisatie? Of weet u niet precies waar de behoefte ligt? Schroom niet om eens contact op te nemen. Met meer dan 100 ervaren zelfstandige professionals staan wij voor u klaar om uw organisatie te begeleiden naar het gewenste resultaat.  

  Wilt u eens per maand op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen binnen ERP Company? Schrijf u dan gerust in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!  

  Maandelijks alle nieuwtjes ontvangen?

  Comments(0)

  Leave a comment

  Required fields are marked *