Het belang van grondige ERP-Software selectie

 • 5 juli 2023

  Bij ERP Company begrijpen we de impact die een grondig begrip van uw zakelijke behoeften kan hebben op de succesvolle uitrol van een ERP-softwareproject. Bij het selecteren van ERP-software is het cruciaal om een gedetailleerde inventarisatie uit te voeren van de functionaliteiten die uw organisatie nodig heeft. Het overslaan van deze belangrijke stap kan leiden tot onverwachte kosten, inclusief aanpassingen op maat, en in het ergste geval kan het uw volledige ERP-project ontsporen, met alle financiële en operationele implicaties die daarbij horen. Ongelukkige ERP-implementaties kunnen vaak worden herleid tot fouten in de selectiefase, wat aangeeft hoe vitaal dit proces is.

  Het ontcijferen van uw organisatorische DNA

  Bij ERP Company geloven we dat het blootleggen van het DNA van uw organisatie een sleutelfactor is in het kiezen van het meest geschikte ERP-softwarepakket. Uw bedrijfsspecifieke processen geven ons unieke inzichten en helpen ons bij het richting geven aan de softwareselectie. Hoe dieper de inventarisatie, hoe makkelijker het wordt om de perfecte match te vinden. We staan klaar om u te begeleiden bij elke stap op deze reis.

  Onze unieke aanpak: De Business Requirements Scan

  We hebben een geïntegreerde aanpak ontwikkeld om u te helpen bij het kiezen van het juiste ERP-platform: de Business Requirements Scan. Met deze unieke tool brengen we de kernfunctionaliteiten en de highlights van uw bedrijfsspecifieke processen in kaart.

  Met onze uitgebreide branchekennis en inzicht in het brede scala aan beschikbare ERP-softwarepakketten, stellen we samen met u een ‘long list’ op van potentiële aanbieders. Door deze lijst te verfijnen tot de best passende oplossingen op basis van functionaliteiten, budget en toekomstverwachtingen, verzekeren we dat uw ERP-oplossing op maat gemaakt is voor uw specifieke behoeften.

  Van documentatie tot demonstratie: onze selectieprocedure

  Bij ERP Company hanteren we een uitgebreide en doordachte procedure om de beste ERP-oplossing voor uw organisatie te vinden. Onze proces begint met het inventariseren van de voor uw organisatie benodigde functionaliteiten. Dit is essentieel voor een succesvolle uitrol.

  Onvolledige ERP-projectscoping kan leiden tot aanzienlijke maatwerkkosten en kan zelfs resulteren in het annuleren van het volledige ERP-implementatieproject, wat aanzienlijke financiële en operationele gevolgen met zich meebrengt. Veelvuldig komen we erachter dat stagnerende ERP-implementaties voornamelijk voortkomen uit vergissingen gemaakt tijdens de ERP-softwareselectie fase.

  Het uitvoeren van een uitgebreide inventarisatie van alle noodzakelijke functies van een ERP-systeem helpt ons bij het ontcijferen van het unieke ‘organisatorisch DNA’. De bijzondere aspecten van uw bedrijfsprocessen sturen ons in de richting van het kiezen van het ERP-softwarepakket dat het best aansluit op uw specifieke behoeften. Hoe gedetailleerder de inventarisatie, hoe eenvoudiger de keuze voor de juiste ERP-oplossing wordt. Bij ERP Company staan we klaar om u door dit cruciale proces te begeleiden.

  Hier stoppen we echter niet. Voor elke potentiële aanbieder voeren we ook een GAP-FIT-analyse uit. Dit is een systematische aanpak om discrepanties te identificeren tussen wat het softwarepakket biedt en wat uw organisatie werkelijk nodig heeft. Hierdoor kunnen we de best mogelijke match voor uw bedrijf identificeren en eventuele tekortkomingen in de vroege fasen aanpakken.

  We baseren onze ‘long list’ van mogelijke aanbieders op de inventarisatie van uw behoeften, onze uitgebreide branchekennis, grondige desk research en in samenwerking met een ervaren selectiepartner. Dit zorgt ervoor dat we een breed scala aan opties in overweging nemen en de beste oplossingen voor uw specifieke behoeften naar voren brengen. Uiteraard houden we bij het maken van de uiteindelijke selectie ook rekening met uw investeringsbudget en de operationele kosten van het ERP-platform.

  Wanneer u met ERP Company samenwerkt, kunt u erop vertrouwen dat uw ERP-selectie en implementatie traject met de grootste zorg en deskundigheid wordt beheerd. We streven ernaar om niet alleen aan uw huidige bedrijfsbehoeften te voldoen, maar ook om u te positioneren voor toekomstige groei en succes.

  De koffie staat voor u klaar

  Bent u klaar om uw ERP-reis te beginnen met een partner die u kunt vertrouwen? Neem vandaag nog contact met ons op bij ERP Company. We kijken ernaar uit om met u samen te werken om uw unieke bedrijfsprocessen te begrijpen, de beste ERP-oplossing te identificeren en uw bedrijf te transformeren. Laten we samen werken aan de groei en het succes van uw organisatie. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!

  Maandelijks alle nieuwtjes ontvangen?

  Comments(0)

  Leave a comment

  Required fields are marked *