Dynamics 365 Business Central vs. Finance & Supply Chain Management

 • 1 oktober 2023

  Staat u voor de platformkeuze van Microsoft Dynamics 365 Business Central vs. Finance & Supply Chain Management?

  In dit artikel leggen we kort uit wat de verschillen zijn tussen de twee applicaties en voor welke type bedrijven één van de applicaties het meest geschikt is.

  Microsoft Dynamics 365 – Business Central

  Microsoft Dynamics 365 Business Central is een allesomvattende oplossing voor bedrijfsbeheer, specifiek ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het is een Cloud gebaseerd ERP-systeem dat de prestaties van uw bedrijf stroomlijnt en de dagelijkse processen automatiseert.

  Met Business Central kunt u uw bedrijf stroomlijnen en laten groeien door middel van geïntegreerde tools voor financieel beheer, supply chain management, verkoop, service en projectbeheer.

  Microsoft Dynamics 365 – Finance & Supply Chain Management

  Aan de andere kant is er Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management, dat wordt gezien als een goede optie vanwege de uitgebreide functionaliteiten die het biedt. Dit platform richt zich op finance en supply chain management en biedt geavanceerde mogelijkheden voor planning, inkoop, productie en distributie.

  Hoewel Business Central soms wordt onderschat ten opzichte van F&SCM, biedt het nog steeds een krachtige set functies en mogelijkheden voor kleine en middelgrote bedrijven. 

  Waarom Business Central kiezen?

  • Kleinere bedrijven: Als u een klein of middelgroot bedrijf bent en behoefte heeft aan een kostenefficiënte oplossing met basis-ERP-functionaliteit, is Business Central de juiste keuze.
  • Eenvoudige implementatie: Business Central is gemakkelijk en snel te implementeren, waardoor u snel operationeel kunt zijn zonder uitgebreide IT-middelen.
  • Schaalbaarheid: Hoewel Business Central ideaal is voor kleinere bedrijven, kan het meegroeien naarmate uw bedrijf groeit en meer geavanceerde functies nodig heeft.

  Waarom Finance & Supply Chain Management kiezen?

  • Complexiteit: Voor grote organisaties met complexe financiële en supply chain behoeften biedt Finance & Supply Chain Management diepgaande functionaliteit en aanpassingsmogelijkheden.
  • Schalen naar groei: Deze oplossing is ideaal voor bedrijven die snel groeien of wereldwijde activiteiten hebben en behoefte hebben aan een schaalbare en flexibele ERP-oplossing.
  • Branche specifieke vereisten: Als u in een sector werkt met specifieke behoeften zoals productie, distributie of logistiek, biedt Finance & Supply Chain Management gespecialiseerde functionaliteit.

  Platformkeuze Business Central vs. D365 F&SCM

  De keuze tussen Microsoft Dynamics 365 Business Central en Finance & Supply Chain Management hangt af van de omvang en complexiteit van uw organisatie, uw specifieke zakelijke behoeften en uw groeiambities.

  Beide zijn krachtige ERP-oplossingen van Microsoft, maar ze zijn geoptimaliseerd voor verschillende marktsegmenten.

  Heeft uw bedrijf al gekozen voor het D365 Platform, maar is het nog niet helder of het Business Central of D365 F&SCM moet worden? Dan kan ERP Company deze keuze voor uw bedrijf helder maken!

  Als u meer wilt weten over de dienstverlening van ERP Company op het gebied van platformkeuze, kunt u contact met ons opnemen via onze contactpagina.

  Of, als u al op zoek bent naar ervaren Dynamics specialisten, bezoek dan zeker de CV search website van ERP Company, HÉT grootste netwerk van onafhankelijke ERP specialisten.

  Wilt u eens per op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen binnen ERP-Company? Schrijf u dan gerust in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!  

  Maandelijks alle nieuwtjes ontvangen?

  Comments(0)

  Leave a comment

  Required fields are marked *