ERP pakketselectie

Plan van Aanpak

ERP pakketselectie

De kernfunctionaliteiten van een ERP platform dienen de eisen van de primaire processen af te dekken. Vaak blijken ogenschijnlijk kleine details uiteindelijk de softwarekeuze te bepalen.

Bij het selecteren van het juiste ERP-platform gaan veel bedrijven de mist in. Door een slecht uitgevoerde inventarisatie worden vaak essentiële functionaliteiten over het hoofd gezien. Een onvolledige scoping leidt tot hoge maatwerkkosten en in sommige gevallen zelfs tot het vroegtijdig afblazen van het ERP-project. Met grote financiële schade tot gevolg.

Processen van verschillende bedrijven lijken op het eerste gezicht vaak veel op elkaar lijken. Maar wie dieper graaft, ziet dat ze zich op detailniveau allemaal van elkaar onderscheiden . Juist deze specifieke kenmerken bepalen vaak de softwarekeuze op het einde van het selectietraject.

Onze aanpak

ERP Company heeft een geïntegreerde aanpak ontwikkeld om tot het juiste ERP-platform te komen.

 • Op basis van de Business Requirements Scan brengen we de kernfunctionaliteiten en de bedrijfsspecifieke highlights in kaart.
 • Vanuit branchekennis en inzicht in het aanbod van de relevante softwarepakketten stellen we een long list voor u op.
 • Deze lijst van aanbieders wordt uiteindelijk teruggebracht naar de best passende oplossing qua functionaliteiten, budget en toekomstverwachting.

Deliverables:

 • Business Requirements Scan

  Een scherpe definitie van kernfunctionaliteiten & bedrijfsspecifieke kenmerken

 • Long & short list aanbieders

  Door branchekennis, desk research & een selectiepartner stellen wij een long list voor u op.

 • Request for Information (RFI)

  Naast GAP – FIT score nemen wij ook het investeringsbudget en de operationele kosten van het ERP-platform mee in de uiteindelijke selectie.

 • Request for Quotation (RFQ)

  Naast GAP – FIT score nemen wij ook het investeringsbudget en de operationele kosten van het ERP-platform mee in de uiteindelijke selectie.

Neem contact op met onze consultants.

Contact