ERP-software selectie

 • 12 juli 2022

  Meer dan 60% van de ERP-implementaties gaan over het budget en meer dan 70% halen de initiële datum van de livegang niet. Waar ligt dat nou precies aan?

  Vaak komt onvrede in projecten voort uit, onder andere, onvoorziene kosten en/of mindere kwaliteit en rijkheid van de opgeleverde functionaliteit. Dit kan leiden tot uitstel en in de meest extreme gevallen zelfs tot het afblazen van een project. Deze situaties wil ieder bedrijf natuurlijk zien te voorkomen.

  Vanuit ERP Company hechten we daarom veel waarde aan een grondige inventarisatie van de voor uw organisatie benodigde functionaliteiten. Dit is essentieel voor een succesvolle uitrol. 

  Een onvolledige scoping leidt dus niet alleen tot hoge (maatwerk)kosten, maar kan er zelfs toe leiden dat het totale ERP-project wordt afgeblazen, met alle financiële en praktische gevolgen van dien. Het vastlopen van een ERP-implementatietraject is dan ook vaak terug te voeren op fouten in de selectiefase. Hieronder vertellen we in het kort hoe we vanuit ERP Company te werk gaan.

  Bedrijfsspecifieke processen

  Bij inventarisatie van alle essentiële functionaliteiten leggen we het DNA van uw organisatie bloot. De specifieke kenmerken van alle bedrijfsprocessen geven richting aan de keuze van het voor uw situatie meest passende softwarepakket. Hoe grondiger de inventarisatie, des te eenvoudiger de keuze uiteindelijk wordt. Hier begeleiden wij u graag bij.

  Onze aanpak

  Wij hebben een geïntegreerde aanpak ontwikkeld om tot de keuze van het juiste ERP-platform te komen: de Business Requirements Scan. Hiermee brengen we de kernfunctionaliteiten en bedrijfsspecifieke highlights in kaart.

  Mede op basis van onze branchekennis en kennis van het aanbod aan relevante softwarepakketten stellen we samen met u een ‘long list’ op. Deze lijst van mogelijke aanbieders wordt uiteindelijk teruggebracht tot de best passende oplossing qua functionaliteiten, budget én toekomstverwachting.

  1. Business Requirements Scan

  Een scherpe definitie van kernfunctionaliteiten & bedrijfsspecifieke kenmerken.

  2. GAP-FIT analyse

  Aan de hand van beschikbare documentatie, oriënterende gesprekken en demonstraties stellen we per aanbieder een GAP-FIT analyse op.

  3. Marktscan ERP-software

  Op basis van branchekennis, desk research & een selectiepartner stellen we een ‘long list’ op.

  4. Leverancierselectie

  Naast GAP-FIT score nemen we ook uw investeringsbudget en de operationele kosten van het ERP-platform mee in de uiteindelijke selectie.

  Heeft u hulp nodig bij het selecteren van het juiste pakket of loopt u vast in uw huidige project? Op onderstaande pagina vertellen we meer over onze diensten en aanpak.

  Wilt u eens per op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen binnen ERP-Company? Schrijf u dan gerust in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!  

  Maandelijks alle nieuwtjes ontvangen?

  Comments(0)

  Leave a comment

  Required fields are marked *