Omarm de toekomst: Migreer van Microsoft Dynamics NAV naar Dynamics 365 Business Central

 • 24 maart 2024

  In de dynamische wereld van vandaag, waar technologie de ruggengraat vormt van succesvolle bedrijven, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Microsoft Dynamics NAV, een betrouwbare oplossing die vele bedrijven jarenlang heeft gediend, maakt plaats voor een nieuw tijdperk van innovatie met Microsoft Dynamics 365 Business Central.

  In dit artikel vertellen we meer over Microsoft Business Central, het vervolg op Dynamics NAV in de Cloud, belichten we vijf onmiskenbare redenen om de overstap te maken en benoemen we de risico’s van het achterblijven.

  Wat is Microsoft Dynamics 365 Business Central?

  Microsoft Dynamics 365 Business Central is een veelzijdige, Cloud-gebaseerde ERP-oplossing ontworpen om de efficiëntie te verhogen, bedrijfsprocessen te stroomlijnen en bedrijven in staat te stellen zich aan te passen aan de veranderende marktbehoeften. Als opvolger van Dynamics NAV biedt het een vertrouwde interface maar met een reeks verbeteringen en nieuwe mogelijkheden, waaronder naadloze integratie met andere Microsoft-tools zoals Office 365 en geavanceerde AI-gestuurde inzichten.

  We zijn overtuigd dat het oude vertrouwde pakket u al uitstekend van dienst is geweest, maar geven toch een aantal redenen om de overstap te overwegen.

  5 mogelijke redenen om over te stappen op Business Central

  Ieder bedrijf heeft zijn eigen argumenten om een overstap naar een nieuwe applicatie te overwegen. In de gesprekken met onze klanten zijn dit de 5 voornaamste redenen die we tegenkomen:

  1. Toegang tot innovatie en automatisering: Business Central is ontwikkeld met het oog op toekomstige technologische vooruitgang, waardoor bedrijven voorop kunnen blijven lopen door middel van automatisering en AI-gestuurde inzichten. De mogelijkheid om processen te automatiseren en real-time gegevens te analyseren, kan een aanzienlijke voorsprong geven.
  2. Schaalbaarheid en flexibiliteit: Cloud-technologie biedt ongeëvenaarde schaalbaarheid, waardoor bedrijven gemakkelijk kunnen groeien zonder de beperkingen van on-premise systemen. Business Central past zich aan uw bedrijfsgrootte en -behoeften aan, wat het ideaal maakt voor bedrijven in elke fase van hun groei.
  3. Verbeterde integratiemogelijkheden: De integratie met andere Microsoft-producten verhoogt de productiviteit en efficiëntie. Het delen van data tussen applicaties zoals Excel, Outlook en Teams gebeurt naadloos, waardoor de noodzaak voor dubbele data-invoer vermindert en fouten worden gereduceerd.
  4. Betere analyse en inzichten: Met geavanceerde analytische tools en dashboards biedt Business Central diepgaande inzichten die helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen. Deze data gedreven besluitvorming kan de weg vrijmaken voor verbeterde prestaties en winstgevendheid.
  5. Kostenbesparing op lange termijn: Hoewel de initiële overstap investeringen vereist, leidt de migratie naar een cloud-gebaseerd systeem op de lange termijn tot aanzienlijke kostenbesparingen. De vermindering van onderhoudskosten voor on-premise hardware en de efficiëntiewinsten die cloud-technologie biedt, zijn onmiskenbaar.

  Naast de vele voordelen die een nieuw pakket met zich meebrengt geeft het ook een aantal risico’s om bij het bestaande, wellicht verouderde pakket te blijven. Deze lichten we hieronder toe.

  Risico’s van niet migreren

  Het negeren van de verschuiving naar Cloud-gebaseerde ERP-systemen kan bedrijven kwetsbaar maken. Verouderde systemen kunnen de concurrentiepositie verzwakken, veiligheidsrisico’s vergroten en leiden tot hogere operationele kosten. Bovendien kan het vasthouden aan Dynamics NAV betekenen dat u mist op de integratie- en automatiseringsvoordelen die essentieel zijn voor moderne bedrijfsvoering.

  Bent u voldoende overtuigd dat een nieuw pakket nodig is, maar weet u nog niet zeker of Business Central de beste oplossing is voor uw organisatie? Dit is een natuurlijke bezorgdheid en een belangrijk deel van het besluitvormingsproces. We vertellen hieronder hoe wij u in dit proces kunnen ondersteunen.

  ERP Company helpt u in uw pakketkeuze

  Het kiezen van de juiste ERP-oplossing is cruciaal voor uw toekomstige succes en concurrentievermogen. Daarom is het belangrijk om een partner te hebben die niet alleen de technische kennis bezit, maar ook de zakelijke inzichten om uw unieke behoeften te begrijpen en te vertalen naar de juiste technologische oplossing. ERP Company biedt diepgaand, onafhankelijk advies en ondersteuning bij het evalueren van uw specifieke situatie, om te garanderen dat u de beste keuze maakt voor uw bedrijf.

  Met onze expertise kunnen we samen beoordelen of Dynamics 365 Business Central aansluit bij uw strategische doelen, operationele behoeften en toekomstvisie, of dat er andere oplossingen zijn die beter passen bij uw unieke bedrijfscontext.

  Als u meer wilt weten over de dienstverlening van ERP Company op het gebied van platformkeuze, kunt u contact met ons opnemen via onze contactpagina.

  Of, als u al op zoek bent naar ervaren Dynamics specialisten, bezoek dan zeker de CV search website van ERP Company, HÉT grootste netwerk van onafhankelijke ERP specialisten.

  Wilt u eens per op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen binnen ERP-Company? Schrijf u dan gerust in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!  

  Maandelijks alle nieuwtjes ontvangen?

  Comments(0)

  Leave a comment

  Required fields are marked *